Måndag 27/10

Äntligen ledig.. =) Hela veckan utom 3 timmar på fredag. ;) 
Helgen har varit full med jobb o hästar, som vanligt.. Blev inringd till jobbet på lördagen. Blev ett 12-16 pass. Hade blivit lite kris men det gick bra. I söndags jobbade jag 6-16. Var rätt tufft. Spec eftersom Nina messade vid 10 o sa att Bebis släpade ett bakben. :O Så man ville ju gärna hem. Hon fick lämna honom inne så drog jag upp direkt efter jobbet. Var som tur var inget farligt. Han har fått lite mugg båda bak och nu hade benen svullnat rejält under natten. Blev bättre så fort han fick röra på sig. =) Kommer ju av all jäkla lera som är i hela hagen.. *suck*
Så nu blir de att kämpa för o få det at läka bättre.

'


Igår kväll kom mamma o pappa hem oxå. O dom hade med sig detta hem till mej.


=)
Ett par tröjor fick jag oxå. Tom fick ett par skitsnygga badbyxor. =)
O så parfymen ja hade beställt. Min nya favvo, JLo sunkissed glow.



Idag har jag besiktat bilen. Den gick såklart inte igenom. Läckte någonstans i avgassystemet. Men Tom skulle kolla på de så får vi se. Annars såg den fin ut sa han. =)
Hade med mig Petra oxå så efter besiktningen käkade vi lunch innan vi åkte upp till stallet och fixade mockningen. Hann inte med det innan besiktiningen.
Positivt är iaf att Charmör är helt bra igen. Så nu är det bara att köra igång igen. =)

Dagens citat:
"När du trillar ner på någon räcker det inte att säga att du inte kunde hjälpa det,
när allt kommer omkring kunde han förmodligen inte heller hjälpa att han hamnade under dig."

Ha de gôtt
Puss

Torsdag 22/10

Charmör verkade bättre idag.. wiieee.. Hoppas det fortsätter gå åt rätt håll nu.. =)

Idag har varit en riktig slappardag faktiskt. Min bror var snäll o fodrade imorse och Nina släppte ut, så jag slapp åka ut på morgonen.. =) Skönt med lite sovmorgon. De tackar vi för.. ;)
Imorrn ska jag ta med mej Moa ut till stallet på eftermiddagen. =)



Ska hjälpa Ami lite oxå. Hon kommer o ska rida Maya. Hade lite lektion för henne igår när hon var ute. Gick jättebra men hon var nog lite trött efteråt.. Ami alltså. Inte Maya. Märks inte att hon är 20 år direkt. =)

Nu ska ja mysa lite med Caspian. Han har blivit helt kelig senaste dagarna. Förut har han bara busat o busat o aldrig haft tid att gosa. Nu börjar han spinna o vill kela bara man tittar på honom. Mattes hjärta. <3




Så här har han börjat ligga jätteofta. Hur nu det kan vara bekvämt. ;)

Dagens citat:
"Hur lång en minut är beror helt på vilken sida om toalettdörren man befinner sig."

Ha de gôtt
puss



Onsdag 21/10

Börjar med att uppdatera om Charmör.
Stefan kom ut för att sko Maya i måndags, och då passade vi på att kolla på Charmörs hov. Först åkte skon av innan han klämde o tryckte lite. På ett ställe, nästan framme i tån, var han väldigt öm så han skar lite med hovkniven och ut kommer en massa vätska och en massa blod. Skönt att han hittade det onda på en gång. =) Sedan slogs skon på igen, fast med en sula under. Förmodligen har han trampat på en sten eller nåt och det är det som har orsakat det hela. Skönt att vi fick ut blodet och vätskan så trycket lättade lite. Idag rörde han sig iaf lite bättre i hagen men är fortfarande halt. Så nu håller vi tummarna att det går åt rätt håll. Annars får Stefan komma ut o gröpa lite till så får vi se.


Jag o Charmör på tävling i Askersund.

På tisdagen var Petra med uppe i stallet. Jag kan ju inte rida Charmör just nu och Tintin är svår att rida ihop med Maya så vi bestämde oss för att ge oss ut på en tur i skritt. Petra på Maya o jag som gick med Bebis. Han behöver träna lite på att bli ledd o se lite nytt o så. Han var superduktig faktiskt. Hoppade över ett dike i skogen och gick över en träbro. Båda två är saker som är helt nya för honom, så det var roligt att han var såpass lugn. Stannade och tittade lite på båda ställena men tog sig snällt och lugnt över när jag bad honom. Så det bådar gott inför framtiden. Vi mötte en bil oxå och han viftade inte ens på örat. *stolt matte* Har vi aldrig ens tränat på faktiskt.
Tror det mest handlar om att man inte ska göra så stor sak av alla nya grejer. Bara att gå på framåt lixom. =)

No Limit  (Bebis)

Nej nu ska ja försöka sova lite. Upp till stallet om några timmar o fodra. Sen ska jag förhoppningsvis kunna rida med Ami o så jobbet på kvällen.
Torsdag-fredag är jag ledig. härligt.. =)


Dagens Citat:
"Hur kan det komma sig att människor
som förstår att roa sig aldrig har pengar
och att de som har pengar
aldrig förstår att roa sig?"

Ha de gôtt.
puss

Söndag 18/10

Ja igår drog mina föräldrar iväg till varmare breddgrader en vecka så nu har jag ansvar för hästarna o allt hemma hos dom. Lillebror är ju visserligen hemma han oxå men mycket av ansvaret för att hundar o katter o så sköts är ju mitt. Inga större problem direkt men det blir ju några extra resor till stallet för fodringar o så. Musse är dock snäll o skulle fodra ikväll.. Skönt o slippa åka ut en tredje gång ida. Va ute imorse o fodra o greja.
Sen hem o fixa mat tillsammans med älskling o hans syster Moa. Vi passade oxå på att gå ut o gå en sväng med alla hundarna. Var riktigt skönt..
O så tillbaka till stallet, pyssla lite med Charmör, som har stått inne hela dagen eftersom han är halt, släppa in dom andra hästarna o allt som hör till. 

Bestämde mej för att gå ut o gå med bebis eftersom han hade stått inne som sällskap till Charmör hela dagen. Han var av förklarliga skäl rätt så vild. Annars är han alltid snäll, men idag hade han för mycket energi. Hoppade runt o busade massor, men jag lät honom hållas så länge han höll sej ifrån mej. När vi skulle tillbaka upp mot stallet fick han ett ryck o bockade mot mej o träffade på låret. 
Ajaj. Han lär inte göra om de kan ja säga. ;) Blev riktigt arg på han för så gör man faktiskt inte. Man aktar människan på marken hur busig man än är. Så nu sitter jag här med ett blått ben. Hästskrälle. Fast han har ju som sagt aldrig gjort det förut och idag hade han ju stått inne hela dagen. Hade inte så mycket att välja på. Kunde ju inte låta erik stå inne o låta bebis gå själv. Då hade han nog inte stannat innanför staketet, o inte kan jag släppa ihop han med dom andra 3 eftersom han är hingst fortfarande o Maya brunstar.

Imorrn kommer iaf Stefan o ska sko Maya, så han ska få titta på Charmör oxå. Han trodde det kunde vara en hovböld när jag pratade med honom förut, eftersom han är lite svullen o svampig i senan och har stark puls i den. Så nu håller vi tummarna att det är det, för det är ju relativt lätt avhjälpt. *hoppashoppashoppas*
Stackars pållen.



Uppdaterar när jag vet mer.


Dagens citat:
"För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig."

Ha de gôtt
Puss 

Lördag 17/10

Idag är det städdag i kvarteret, älskling är ute o klipper häckar o grejar. Jag fick lov att slippa undan.. ;) Man känner sig lite lat eller vad man ska säga men ibland får man fan va de oxå.. ;)

I Torsdags var vi på hoppträning igen jag o Charmör. Den här gången för Anna Edlund i Knutsbol. Blev lite förvånad själv för det gick så himla kanonbra.. =) Han var lugn och avspänd hela träningen. wiieee.. De går åt rätt håll. Nu får vi se om han är lika lugn på tävlingen på söndag. Tvivlar dock på det.

Igår efter jobbet bar det av upp till mor o far. Gjorde stallet och sen bjöds det på middag. Potatisgratäng och fläskfilé.  O så blev det lite Ben o Jerrys glass och vin vid tvn till Idol. *mys*

Idag blir det mest lugnt. Ska upp till stallet sen o fixa inför tävlingen o sådär bara.

Dagens citat:
"Problemet med ekorrhjulet är att även om man lyckas springa fortare än alla andra, så är man fortfarande bara en ekorre."

Ha de gôtt
puss

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

EDIT

Blir såklart ingen tävling imorrn.. :( När ja skulle plocka in hästarna o börja greja inför morgondagen va Charmör halt.. :( Han är lite svullen och varm vänster fram. verkar som det sitter i hoven men jag väntar vad susanne säger innan jag gör något. Typiskt är det iaf..

-------------------------------------------------

Onsdag 14/10

Nu har jag precis kommit hem och krupit upp i soffan med Mini o Caspian.
Jobbade öppning idag, vilket betyder att klockan ringde 05.00 imorse. *pust* Men slutade 3 idag iaf och det var skönt. Efter jobbet stack jag hem o hämtade hunden o bytte om för stallet. Hade bokat in en träning hos Susanne med Charmör kl 6.
Per, Jenny och Madde var oxå med o hoppade. Madde red Ditte och det var riktigt roligt att se. Gick väldigt bra för dom. =) Ditte skötte sig och Madde rider henne riktigt bra. Hon är ju inte helt lätt att hantera i hoppningen annars.   

 

Charmör var väldigt på tårna idag. Antar att mycket av det berodde på kylan. Hoppningen kändes iaf super. =) Går bättre o bättre och det är så himla kul att vara igång igen.
Imorrn ska vi åka på träning för Anna Edlund och på söndag är det tävling i Botorp, så det blir lite mycket för honom nu. Susanne tycker dock bara att det är bra eftersom han är lite tittig o fjantig. Bara nyttigt att han får komma ut och se så mycket som möjligt.



Nu ska jag kela lite med odjuren här i soffan.. ;)


Dagens citat:
"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."

Ha de gôtt.
Puss

Tisdag 13/10

Ojoj.. Nu har det varit mycket. Hela helgen har varit fullbokad i princip så nu blir det långläsning för er som orkar. ;)

I onsdags hade jag o Petra en heldag på stan. Resultatet blev en ny mobil, som jag för övrigt är väldigt nöjd med. Petra blev sugen hon med, så nästa vecka ska hon beställa en likadan.. ;-)




Torsdag och fredag var det jobb på schemat. Var i stallet på förmiddagarna och jobbade stängning.
Var uppe tidigt på lördagen och åkte till Lindesberg på Ronny Åhman clinic med Tintin.
Hade väl egentligen inga större förväntningar på hur det skulle gå men det gick verkligen toppen. =)
Fick massor av hjälp hur vi ska jobba med honom för att få bukt med stegringarna, stressen och även uppsittningarna som har varit ett problem sista tiden.
Kändes verkligen bra att kunna rida honom utan att han var spec stressad och inte stegrade han en enda gång heller. =) Så nu är det bara att kämpa på..
Var himla kul att höra av Ronny, som ändå är såpass duktig, att jag har gjort ett jättebra jobb med honom från marken.
Vi berättade lite hur han hade varit när vi fick hem honom och så. Känns ju bra att man jobbar på rätt sätt iaf.. =)
Efter att vi hade fått hjälp stannade vi kvar och tittade på de andra hästarna. Var väldigt intressant.
Han visade lite hantering av en busig 1-års hingst, ett grinigt ponnysto, en till häst som stegrade och en som inte vill gå in i transporten. Man lärde sig vädigt mycket av alltihop.



Tintin




Lastproblem



Grinig ponny


Sedan blev det att skynda sig hem och åka till jobbet för annu en stängning.
Söndag var det bara att pallra sig upp vid 6 och åka upp och hämta Charmör i stallet. Hade lovat att åka med han till Askersund så Malin kunde hoppa honom i 1.20 och 1.30.
Jag har ju bara lokal licens så tyckte att hon kunde hoppa honom ist för mej. =) första klassen gick bra. De var felfria och blev placerade. är osäker på vilken placering det blev dock.

Nu bråkar youtube såklart.. Jaja.. länkar så kan ni kolla om ni vill.. =)
http://www.youtube.com/watch?v=Y0mtsorKqV0

Andra klassen gick inte lika bra tyvärr. Han blev spänd och hoppade inte alls bra. Men det är ju det som är hans problem så det är bara att kämpa vidare. På söndag ska jag åka till botorp o hoppa han iaf får vi se.

http://www.youtube.com/user/skruttis1#p/a/u/0/2PLT5oDYV70

Efter tävlingen blev de jobbet igen. Var rätt så tungt måste jag erkänna.
Större delen av gårdagen tillbringades på soffan kan jag säga. Hade världens huvudvärk efter helgen. Blev ju inte direkt mycket sömn. ;)
Idag har jag varit på stan med Petra. Vi var på Café Kulan o käka lunch o fikade. Blev en del prat om allt möjligto så fick ja se på bilder på bebisen från Petras ultraljud. =)

Dagens citat:
"Bara för att jag inte bryr mig behöver inte betyda att jag inte förstår."
Ha de gôtt.
Puss

Onsdag 7/10

Haha. Jag som lovade mig själv att vara duktig på att uppdatera.. Jaja.. får skärpa mej lite.. ;)
Iofs har det inte hänt några större grejer.
I lördags tävlade jag dressyr med Charmör. Kom fram till att det inte var våran grej riktigt. Tror vi fick typ 54% eller så. Inge vidare men vi var ju mest där för att miljöträna lite o så.
Kvällen tillbringades hemma hos oss. Petra, Johan och Eve kom över och vi käkade tacos, o bara umgicks. Mucho trevligt. Måste vi göra snart igen. =) Eve och jag drack en del vin kan tilläggas. Hittade en ny drink som provades och den var mumma.. =) Oboy blandat med likör 43. Men man mådde ju som man förtjänade dagen efter.. ;)

På söndagen åkte jag o mamma in till örebro och shoppade loss.. Hittade en del smågrejer till lägenheten på Ikea, och en matta på chilli som passade in perfekt på övervåningen. =)
Fick lite kläder av min snälla mamma oxå som vi hittade på Gina Tricot.

Annars så är ju min lediga vecka slut, Har öppnat nu i 2 dagar och på tors börjar den så kallade mördarhelgen. 16-01, tors - sönd. Inget man ser fram emot direkt, men så är livet.

O ja just det. Var hos susanne idag efter jobbet med Charmör och hoppade. Gick superbra. =) Hoppade en hel del kombinationer o sådär. På slutet hoppade vi en bana på ca 125 och det kändes så himla bra. =) Antingen hade han en bra dag eller så börjar vi äntligen hitta varandra. Men det återstår att se.. ;) 18e okt är iaf nästa tävling inplanerad till.

Dagens Citat
"Skål för alkohol! Orsaken och lösningen på världens alla problem!"

Ha de gött
Puss

Fredag 2/10

Igår åkte jag med Maya till en equiterapeut för att kolla upp henne lite. Hon har varit lite stel och så. Visade sig att hon har ont i båda framknäna. Hon fick lite laserbehandling och så ska mamma massera henne med liniment varje dag. Så det var skönt att det inte var någon större fara. Hon ska i princip ridas som vanligt för det blir troligtvis värre om hon vilar.
 

På kvällen bar det av på hoppträning med Charmör. Gick sådär om jag ska vara ärlig. Han var väldigt spökig, och då  är han himla svår att rida. Far runt o fjantar för allt. vågade inte ens trava över några bommar på marken i början. Men det är bara att jobba på. Det ger sig någon gång. Positivt är iaf att Niklas tycker att jag rider honom väldigt bra. =) Det värmer att höra från någon som är såpass duktig som han. =)





Idag är älskling nere i Jönköping och köper en bil. Vad han nu ska med den till. Han har ju bara 3 innan. ;) men jag har ju många hästar så. :D
Hade med mej Petra upp till stallet idag oxå. Tanken var att vi skulle hinna gå ut med hundarna när vi va klara med stallet med de hanns inte riktigt med. Vi pratade för mycket skit under tiden tror ja. ;) Blev en tripp till donkan för lunch istället. Det var allt trevligt det med. =)
Nu får vi se vad kvällen bjuder på. Ska eventuellt hitta på något med Daniel om vi orkar. :D

Imorgon ska jag och charmör iaf försöka oss på att tävla i dressyr. :O får se hur det går. Blir spännande.



Dagens Citat
"Att försöka är det första steget mot misslyckande."


Ha de gött
Puss

RSS 2.0