Måndag 12/7

Har precis kommit hem och tagit en dusch. Var inte helt fel kan jag lova.

Gårdagen blev riktigt lyckad. =)
Zacke kändes väldigt bra. Man får väl tänka på att jag bara hade ridit honom 2 ggr innan tävlingen. Red visserligen lite förra sommaren, men då hoppade vi mest.
I L:C 1 var han väldigt tittig. Typ vände o sprang åt andra hållet när han såg domarbordet och hoppade för solkatter. Det gav dock med sig ganska bra när vi väl kom igång. Berodde nog mest på min envishet att han gick ut i dom läskiga hörnen och höll sig på spåret fast vi skulle trava förbi den otäcka domaren.. Knashäst. Galoppfattningarna ville han inte riktigt ta, då han var spänd och inte riktigt lyssnade, men är nöjd ändå. Vi fick ju bra galopp, även om fattningarna inte var bra. Hamnade på dryga 58%.

Andra klassen, L:C 2, var han inte lika tittig. Dock var han rätt så trött, vilket gjorde att han inte orkade hålla formen riktigt i övergångarna. Han orkade inte riktigt med galoppfattningarna den här gången heller, men man får tänka på att han inte har varit igång så jättelänge. Så fort han blir lite starkare kommer han bli mycket bättre. Hamnade på dryga 55% i denna klass. Så inga kanonresultat poängmässigt, men jag var nöjd, och Mia var mycket nöjd. =)

Hann även med ett besök till Bebis igår. Han var mycket bättre. Skönt. Inte helt bra än, men stor skillnad. =)

Idag har jag jobbat hela dagen lång. 6-16. Roligare kan man ju ha när det är fint väder. Är ju rätt så varmt inne på dönk kan man säga.
 
Blev en tur i skogen nu på kvällen med mamma på Maya och Nina på Marco. Jag red barbacka på Charmör. Han var jättesnäll i början. Vi skrittade i skogen, skuttade över en liten gran, travade o grejade. Gick kanonbra. Så skulle vi galoppera. JIPPIE tyckte Charmör och körde ner huvet mellan frambenen och bockade så mkt han orkade.. Hade såklart hackamoret på så var ju inte direkt lätt o få upp huvet heller.. Haha.. Tur att man har balans. ;-) Men han är så go söthästen så..






Imorgon verkar det som om jag blir hus, hund och kattvakt. Mamma, pappa o Musse ska förmodligen ta en sista minuten resa nånstans i en vecka och då får jag ta hand om hem fronten. ;-)
Annars bjuder morgondagen på jobb 6-15. 

Längtar även till onsdag då jag och världens bästa Petra drar till Hova och riddarveckan.. =) Lovley!!

Lördag 10/7

Gårdagen spenderades till stor del hemma hos Petra. Kollade på New moon och myste med Theo. När Johan kom hem blev jag bjuden på lunch oxå. Mumsigt värre.. <3
Vid 5 mötte jag upp med Mia och Zacke vid ridhuset i knutsbol. Ska ju tävla honom i L:C 1 och L:C 2 imorgon, så kände att det vore skönt att rida honom lite innan. Gick rätt så bra. Han var lite stel o så, främst i vänster, men han har ju inte varit igång så jättelänge så det är ju inte så konstigt.

Idag har jag, mamma, pappa, Nina och Peter spenderat några timmar i stallet utrustade med högtryckstvätten, skurborstar och skurmedel.
Resultatet blev helt okej, men så fort det har torkat ordentligt ska det målas också. Kommer bli så snyggt sen. =)
Vid 5 hugget smet jag iväg igen för att rida Zacke en stund igen. Kändes lite bättre idag. Han var helt klart mjukare. Fokuserade mycket på att få honom lite mer eftergiven och lösgjord. Red dock inte så länge. Vill ju inte att han ska ha träningsvärk imorgon. Antar att han kommer vara rejält spänd ändå, men det ska bli roligt. =)

Blev en sväng till vattnet för ett dopp när stallet var klart. Hundarna fick också följa med. Var riktigt skönt. =)

Nu ska jag plugga lite dressyrprogam inför imorrn. Wish me luck.. ;-)


Ooh.. Höll på att glömma.. Bebis mår mkt bättre idag. =) Har till och med galopperat uppför och nerför en backe. Så nu håller vi tummarna att det håller i sig..


Torsdag 8/7

Höt är inne!! Yes.
Ann, Emma, Jessica, pappa o jag körde in det sista på dagen idag.
Och jag körde traktor. Joppo var ju inte med o kunde köra, så jag fick gräva fram traktorminnet från skolan o köra ena traktorn med balvagnen till och från gärdet. Dock är det lite skillnad på dom nya fina traktorer vi hade när jag tog traktorkort, mot våran gamla skrot boxer. Men det gick. Mer eller mindre.. ;-) Haha..
När vi var klara tog Emma och jag bilen till pållarna för lite myspys. =) 
Väl hemma i Utterbäck bjöd pappi på lasange. Mumsigt.

Har även lyckats med att byta en propp idag. Lite stolt. Har inte gjort det förut, men hade ingen el i sovrummet, så var illa tvungen. Råkade trycka på lampknappen igår kväll, och eftersom vi inte har fått upp nån lampa blev det nåt fel, och de blixtrade till i taket där lampan ska sitta och fläkten och den andra lampan dog. Skrämde livet ur katten också på kuppen.. ;-) Stackarn..






Onsdag 7/7

Blää.. Nu är man gräsänka i ett bra tag framöver.. Men vad göra?? ;-)
Tur att jag har mina två grabbar hemma iaf.. =)



Tog med mig Petra ut till Bebis idag iaf och han verkade faktiskt lite bättre. Bakbenen fastnade visserligen fortfarande, men inte lika ofta och han rörde sig mer frivilligt. Tog ut han och knallade runt ett par varv på gårdsplanen och då gick han faktiskt ganska bra. Sedan band vi upp honom i stallet och Petra masserade lite och kände på honom. Han var spänd i musklerna runt knäna bak, så nu får vi hålla tummarna att B-vitaminerna gör susen. =)

Petra och jag har även bokat in ett grillparty 24e juli tror ja det var.. ;-) Nån som vill komma??

Blev lite mera hökörning nu på kvällskvisten oxå. Vi är snart klara nu.. Skönt. Ska köra in lite på dagen imorrn och då blir det nog fullt där uppe på höskullen. =)


Tisdag 6/7

Jaja.. Vi gör väl ett försök nu här igen då.. Verkar vara bara typ Petra som läser, men ändå.. ;-)

Varit uppe hos Bebis en sväng på dagen idag. Verkar som han har patellaupphakning båda bak, då han rör sig väldigt lustigt. Bakbenen liksom fastnar och låser sig. Har varit i kontakt med vet som tyckte vi skulle avvakta lite. så nu får vi se.. Ska försöka filma honom lite imorgon o så ska vi försöka trycka i honom lite B-vitamin o se om det hjälper nåt.

Annars händer inte mycket. Ledig från jobbet den här veckan, så ska försöka greja lite här hemma. Synd att det inte är så fint väder idag bara.. Hoppas på bättre framöver.





Tisdag 6/7

Nehej.. Om man skulle ta o väcka liv i bloggen igen kanske.. Om någon vill och orkar läsa menar jag.. ;-)

RSS 2.0