Söndag 31/10

Gaah.. Nu har jag varit pinsamt dålig på att uppdatera igen.

Blir så när man jobbar o har stallet o hela köret. Tiden räcker inte till.
Jaja. Fär skärpa mig nu när jag har lite ledigt i veckan.

I fredags kväll cirkus 23 ringde telefonen, och mitt 12-16 pass på lördagen  förvandlades plötsligt till ett 8-14 pass. Var dock lite kaos på jobbet, så blev kvar till 15.
Var hem o fixade lite saker innan det bar av till botorp för banbygge. Hade Tom's bil hela dagen igår, för min bil skulle besiktigas på morgonen. Jag hann ju inte åka eftersom jag fick åka in o jobba. Har lärt mig att köra högerstyrt ganska bra nu. Var läskigt i början, men nu är det rätt så kul. Mest för att bilen är skön att köra. Händer lite när man trycker på gasen om man jämför med min.

Idag har dagen tillbringats i Botorp. Valåsen hade regionala tävlingar där idag, och eftersom jag bara har lokal licens kunde jag inte vara med. Man blir ju inge sugen på att hoppa själv..
Satt uppe  domartornet och tog tiden på alla ryttare tillsamans med Mathilda och Madde som rider Ditte.

Stort GRATTIS till världens bästa Eve och Marion som gjorde en kanonfin runda i 115cm klassen! De tog hem segern och även klubbmästerskapet för Valåsen! Är jätteglad för din skull darling!!

Eftersom det var ljust fortfarande när vi kom hem, slängde ja in Bebis från hagen, borstade av honom o slängde på sadel, träns o longerlinan. Gick ner på banan och longerade lite först. Han börjar bli riktigt duktig på signalerna för skritt, trav, galopp och sakta av. Han busar dock en del i galoppen än, men så länge han gör det utan mej på så får det väl vara så.
Iaf så kom mamma ner och höll i, så vi ställde honom vid en stock och jag satt upp. Han är ju för cool alltså. Har suttit på honom 3 ggr innan tror jag, och han bryr sig inte alls. Eller ja, min kusin Emma satt på honom i fem min i fredags, så 4 ggr då.  Förra gången jag red, lade jag till skänklarna lite samtidigt som mamma ledde honom framåt. Efter kanske 3 starter verkade han fatta grejen. Idag lade jag om skänklarna och han skrittade iväg som han aldrig hade gjort annat. Duktiga pållen. Skrittade runt lite och svängde, gjorde halter och igånsättningar ett par gånger, innan vi tog in honom på en stoor volt för lite trav. Det tog en liten stund innan han förstod, men sedan travade han så fint ett par varv åt båda hållen. Saktade av och så knäppte mamma loss honom så vi kunde skritta runt lite själva. Han är så duktig så. Satt på honom max 10 min.
Min plan är att sitta in honom lite försiktigt i alla gångarter nu under november. Sedan ska han få ett par månaders vila från ridningen och bara jobbas lite grann från marken med tömkörning o sådant, för att någon gång i början på februari börja ridas lite försiktigt igen. Sedan får vi se om vi ska visa honom på 3-års test. Beror på hur han utvecklas i kroppen.
Så här såg han ut när vi löshoppade sist.
http://www.youtube.com/watch?v=dIo47wFiu9w


Lovar att återkomma imorgon. Vad vill ni läsa om då?

Kram 

Torsdag 28/10

Nu Äntligen ska jag försöka skriva nåt vettigt.
Kom ju hem från grekland i söndags kväll, men har jobbat 9-10 tim varje dag sedan dess, så det har inte funnits varken td eller ork till bloggande. Imorgon är jag äntligen ledig!

Veckan på Rhodos var verkligen skön. Hade tyvärr lite dåligt väder måndag och tisdag, men då passade vi på att åka in till Rhodos stad och shoppa och lite såna saker. Var ju fortfarande varmt och skönt trots regnet. Det 2 album med bilder på min facebook för er som vill se.

http://www.facebook.com/#!/album.php?aid=322743&id=627013997

http://www.facebook.com/#!/album.php?aid=322771&id=627013997

Det enda som saknades på resan var Tom. Men bara att börja spara så vi kan åka själva så småningom..

Har klippt ihop en film på Bebis från när vi var och löshoppade. Håller på att laddas upp på youtube, så ni får se imorgon.. :P

Ha de bra.


Onsdag 27/10

Är på språng till jobbet just nu. Har jobbat varje dag sen vi kom hem och inte hunnit med att uppdatera.
Ska se om jag får upp ett inlägg sen när jag kommer hem. Annars ska jag försöka hinna skriva innan jobbet imorrn.

Kramis


Fredag 15/10

Halloj.

Hann inte med någon uppdatering igår.
Var ute på dan med Eve och red. Red en ordentlig tur med Charmören och Maya. Var riktigt härligt! Eve ska ju rida Charmör lite medans vi är borta så vi tyckte det var en bra idé att hon fick prova honom en gång innan. Var väl inte dom bästa förutsättningarna kanske. Charmör hade vilat några dagar, då han hade tagit av sig en doja, det blåste rejält och var ganska kallt vilket resulterade i en riktigt överladdad pålle.  Han var inte ensam iofs. Maya var rejält på hugget oxå. Men det gick jättebra och var superhärligt. Vi hinner ju i princip aldrig rida tillsammans förutom när vi tävlar på samma tävling eller tränar, så det var riktigt kul!

Försökte mig på att packa lite igår kväll oxå. Det är inte lätt att bestämma sig alltså. Men det blir nog bra.

Idag hade jag med mig Petra ut till stallet, så vi tog en tur med samma pållar som vi red igår. Båda hästarna var lite lugnare idag så vi skrittade mycket, galopperade och travade lite, och bara njöt av det hästarna och det fina vädret. Underbart!



Nu har jag just kommit hem. Ska till mammas jobb vid 5 och fixa naglarna lite. Blir nog bra. Imorgon måste jag packa klart det sista och hinna med stallet innan jobbet kl 16. Slutar vid 01 och då blir jag upphämtad utanför och vi styr mot arlanda. Planet går 06.00 på söndag morgon.
Så förmodligen hinner jag inte blogga något nu innan vi åker. Så får vi väl se om jag hamnar vid någon dator så jag kan skriva några rader här under veckan. De får vi väl se. Kommer iaf hem nästa söndag, så jag får väl uppdatera då om inte annat.


O just det. Presentationen av de andra hästarna får vänta tills vi kommer hem. Men jag fick en påminnelse om jag hade glömt en viktig detalj i förra inlägget. Berättade ju om min goa shettis Erik, men glömde ju skriva när han är född.
Han är född 1983. vilket betyder att han är 27 år gammal. Han fyller 28 i maj 2011.


Ha det bra!

Onsdag 13/10

Tjoho.

Idag har jag faktiskt städat lite här hemma. Välbehövligt. Ska forsätta imorrn då jag inte blev klar idag. Börjat plocka fram vad jag ska packa ner och ta med på söndag oxå. Ska bli så gött. Dock visar rapporterna på att vädret inte kommer vara det bästa.  Bara hoppas på att det är fel.

Har hunnit med att löshoppa Bebis idag oxå. Han var kanon duktig som alltid. Inte mycket som stressar upp den killen inte.  Har film på det, men ska hinna med att klippa ihop och fixa innan ni får se. Har även på Marco, Lindas 1-åring (Caspian?) och på Eves 1 åring Chili Pepper.

Tänkte göra så att jag berättar lite om en häst om dagen.

Först ut får bli min älskade gamla skrutt som går under det imponerande namnet

Erik Falcon von Knickeldicken.


Dock Erik till vardags.
Min mamma köpte honom som sällskap till sin stora häst typ -85 eller -86. Är inte hundra på årtalet.  
Jag föddes 87 och Erik blev min från start. Började rida honom tidigt och vi startade min allra första hopptävling när jag var 4 år. Tävlade under flera år och kom så långt som att hoppa 80 cm klasser. Inte så dåligt egentligen, när man tänker på att han mäter 86 cm över havet. Vi har gjort så mycket skoj ihop jag och min fina fina ponny.
Han är, och har alltid varit lite grinig av sig, men det är egentligen bara ett spel han kör med. Han älskar att gosa, men han måste ju se lite sur ut först. Han är ju ändå en grabb..
Han är även en duktig körponny, men nu på äldre dagar kör vi bara lite korta turer då och då. Det är bland det bästa han vet, förutom att hoppa.
Annars går han mest ute i hagen och njuter av livet tillsammans med våra stora pållar. Ibland slänger vi på selen o tömkör lite, eller tar en promenad i skogen tillsammans med min bror och hundarna.
Jag hoppas jag får många fler år med min skrutt, men han är nästan oförskämt pigg fortfarande så det är nog inte omöjligt.



Förra sommaren



I vintras



I vintras





Ha de bra!


Tisdag 12/10

Oj vad kul med lite kommentarer i förra inlägget.  Roligt att veta att det är någon som vill läsa vad man skriver iaf. =)

Idag har det väl inte hänt något spännande precis. Var i stallet på dagen. När jag kom hem laddade jag in en massa musik i min tele inför resan. Inte riktigt klar än. Ska lägga in lite mer saker. Försökte lyssna på Twilight ljudböckerna, men det var helkonstigt. Måste ha fått hem konstiga versioner för jag fattade verkligen ingenting.  Så jag ska få låna böckerna av min kära Eve och läsa ist. Några tips på bra ljudböcker?

Kvällen ägnades åt jobb. En helt okej kväll. Rullade, men vi hann ändå med. Förutom sista halvtimmen då det började tokrulla i DTn. Blev lite kaos en stund, men det löste sig. Rätt skönt att gå hem lite tidigare för en gångs skull då.

Imorgon ska vi åka och löshoppa med Bebis och Marco tillsammans med Eve i botorp. Vet inte om vi blir några fler. Men kul ska det bli iaf. Håller på och bearbetar älskling så han ska hänga med och filma eller ta några kort. Jag vet inte hur bra det lyckas dock.


Funderade på om jag ska skriva ett inlägg om hästarna som står i stallet just nu. Något som ni skulle tycka var kul att läsa om?

Ett par bonusbilder på Mini som njöt av solskenet idag.





Måndag 11/10

Halloj. Jag vet att det var ett par dagar sen nu, men vårat internet har muckat så med mig att jag helt enkelt inte har orkat. Påbörjat inlägg flera ggr, men så har det lagt ner och då har jag inte orkat börja om.
Vi kanske skulle göra en deal. Om ni som läser slänger in lite fler kommentarer här och där, så jag vet att ni finns, så lovar jag att blogga mer..  Typ..

Jaja.. Vad har hänt sen sist då tro. I fredags fick jag håret tillfixat av mammas elev. Så nu är iaf håret snyggt när vi åker på söndag. Har även fått hem min bikini som jag beställde för ett par veckor sedan.
Lägger in en bild från där jag beställde den. Känner mig lite för.. hmm.. ska vi kalla det otränad? för att visa upp den själv.  Så det besparar jag er.. Dock är det inte riktigt samma färg på den i verkligheten.


Passade även på att åka ut och hjälpa tjejerna med Ditte i fredags kväll. Vi hoppade lite. Visst går det lite för fort ibland, men Ditte är verkligen inte en lätt ponny och jag tycker tjejerna rider henne riktigt bra ändå. Är så skönt att veta att hon blir ordentligt ompysslad när jag själv inte riktigt hinner med min fina pärla.  

På lördagen var jag med mammi som hästskötare på dressyrtävling i Laxå. Dom hade väl inte en av sina bästa dagar. Maya var spänd och ville inte riktigt vara med i första klassen. I andra (debut MSV) såg det bättre ut, men inte så bra som det kan göra. Poängen var väl ok i denna klassen, men kommer nog bli bättre om mamma lär sig att rida ihop Maya ordentligt på kandar så hon inte springer så mkt när svårigheterna kommer.

När vi kom hem bestämde jag mig för att sitta upp och skritta lite på Bebis. Tog ner han på banan och longerade ett par varv innan jag satt upp. Mamma var med och höll i. Fick ingen reaktion den här gången heller. Han verkar mest tycka att det är stenkul att vi hittar på saker. Så vi tränade lite svängar och lite start och stopp. Först fattade han inte alls vad jag menade när jag klämde om med benen, men efter att mamma hade lett honom framåt ett par ggr samtidigt som jag gav hjälperna kopplade han. Så vi övade lite på att skritta runt på en volt med mamma i mitten med linan. Efter en stund tyckte mamma att vi skulle testa att trava ett varv, så jag sög tag i halsremmen och förberedde mig på rodeo. Vad tror ni hände?
Rätt gissat.
Ingenting. Mer än att han travade 2 varv på volten i lugn trav.
Under tiden blåste det bl a förbi flera dånande enduro cyklar i hög fart och en väldigt högljudd bil i typ 200 kyck. Bebis lyfte inte på ögonbrynet ens. Vilken klippa han är.  Hoppas det håller i sig..

Söndagen tillbringades till största delen i stallet. Gjorde ordning sadelkammare och foderkammare. Kastade ut en massa skit som bara ligger och tar plats och ändå inte används osv. Blev kanonbra. Insåg att sadelkammaren nog är ganska stor trots allt. Iaf när den är städd och fin och det inte är grejer överallt.  På kvällen kom världens bästa Eve upp för att kolla på hur larm och allt funkar. Hon ska ju bo i mammas o pappas hus den veckan vi är borta. Det bjöds även på middag. Kycklingpasta, och så kladdkaka till efterrätt. *nom*
Vi passade ju såklart på att kolla in VM finalen som jag hade spelat in oxå. Där kan man snacka fina och välridna hästar. Jag gillar särskilt Eric Lamaze's häst Hickstead. Het och framåt. Precis som det ska vara.


Idag har jag jobbat mellan 17 och 21.30. Kändes ganska lustigt och ovant att gå hem då, när man är van att i princip alltid jobba till 01 när man jobbar kväll. Men det var rätt skönt oxå. Imorgon jobbar jag mellan 16-20.30. Ännu bättre. Tror inte jag har jobbat så softa kvällspass sedan jag började. Och det är ju 2, snart 3 år sedan. Gött med lite omväxling.


Nu blev de visst en hel novell.. Hoppas ni orkar läsa och lämna ett avtryck ändå..


Kram på er!

Torsdag 7/10

Här kommer klippen. Lägger in länkarna bara..

Mamma o Maya

http://www.youtube.com/watch?v=Si7tFXUK2h8


Charmören i glanshammar

http://www.youtube.com/watch?v=1n1qvOfd0mk


Charmören i Wittvång

http://www.youtube.com/watch?v=b243S6WY-yo


Tyvärr blir kvaliten på filmerna skitdåig när ja lägger upp dem. Är inte så dåligt egentligen så jag vet inte varför. =(


Torsdag 7/10

Håller på och laddar upp filmerna på tuben just nu. Så dom kommer lite senare. Tar en jäkla tid bara.

Igår hängde jag med Petra in till Öret på förmiddagen. Hon skulle få massage så då fick jag barnvakta söta Theo lite. Hälsade på en kompis till Petra också. Vi hann med en promenad med henne, barnen och Trixie innan vi drog oss hemåt Karlskoga igen. Mysdag. =)

Idag var Petra gullig och kom upp med mig till stallet på morgonen. Hade tänkt tömköra Bebis lite, och eftersom det var första gången ville jag ha nån som kunde gå där framme o hjälpa till att styra. Det hade ju inte behövts dock. Efter 2 min hade Bebis fattat grejen och gick runt som han aldrig hade gjort annat än blivit tömkörd. Bytte lite så Petra fick testa lite med.



Bestämde mig för att prova att hoppa upp också, eftersom han var så lugn. Så vi bytte gjorden mot sadel och gjorde om tömmarna till longerlina. Petra fick hålla i eftersom ja bara har hängt och halvsuttit på honom en gång förut för drygt ett halvår sen. Ställde upp honom brevid stocken, hängde i stigbygeln över ryggen på han i typ.. 10 sek tror jag o sen satt jag upp helt. Fick ingen reaktion alls från pålles sida. Skrittade runt ett par varv och övade på att svänga några gånger innan vi gjorde halt och jag hoppade av. Han var så duktig så. Vi får väl se sen när vi ska börja trava o sånt. Då kommer väl buset som finns där när vi longerar.


Söthästen.

Senare hängde jag med Nina till Karlstad för sadelprovning till Marco. Dom hittade en wintec som passade båda två jättebra. Jag själv kör på min gamla stenålders pessoa. Bebis får ha den så länge medans vi rider in och så. Så får vi passa in och köpa en sen när han ska börja träna på riktigt. *drömmer*

Tjolahopp


Rubrik

Något speciellt som ni vill läsa om? Ge mig tips.


Måndag 4/10

Har tillbringat största delen av dagen i stallet. Pysslat lite med allt möjligt.
Imorgon kommer Stefan och skor lite. Börjar väl med Charmör tror jag och så fyller vi på med dom andra två under veckan. Skönt att få det fixat innan vi åker.

Har tillbringat en bra stund nu på kvällen med att klippa ihop ett par filmer. En på mamma och Maya från träningsdressyren och en på mig och Charmör från hopptävlingen i glanshammar. Är högst oproffesionellt gjort, men var tvungen att testa lite..  Någon som vill se? Säg till isf så försöker jag ladda upp det på tuben.


Bonusbild på min sötkisse..



O på världens bästa Mini såklart!


Söndag 3/10

Jag måste nog vara den sämsta nånsin på att blogga. Eller så är mitt liv tråkigare än tråkigast så jag inte har nåt att skriva om. ;-)

Har varit ute på ett par tävlingar sedan sist. Största förändringen är väl att Charmör verkar ha glömt bort att han tycker det är läskigt. Han har inte kollat på något dom sista två tävlingarna. Det börjar ge resultat! =) Dock blir han stark och petar lite, men det bror på att han blir så ivrig och då hinner inte benen med riktigt. Det kommer ge sej så småningom. Det är jag övertygad om. =)

Bebis blev kastrerad i onsdags oxå. Han verkar ta det hela med jämnmod. Han är pigg och glad och precis som vanligt. Så fort han har läkt ska vi vi påbörja utbildningen ordentligt. =) Ska bli galet kul!


Har varit i Botorp nu ikväll och haft löshoppning. Tog med Tintin och han tyckte det var fruktansvärt roligt. Han var riktigt cool och hoppade avspänt, lungt och luftigt. Ser ut som han inte ens tar i. Vet inte hur högt det var på slutet, men typ  135 nånting kanske. Ville inte pressa honom eftersom han inte har hoppat på länge. Ska försöka få med någon som kan filma nästa gång. Lite svårt att göra det samtidigt som man ska ha koll på hästen.
Han är ju för söt skrutten. Mamma stog med mathinken och skulle fånga upp honom efter han hade hoppat första gången, men det tyckte inte Tintin var någon bra idé. Han spurtade förbi mamma med hinken raka vägen fram till mej, som stod i andra änden på ridhuset, och stoppade nosen i min famn. Inte det minsta mattekär den där inte..


Vore nåt o ta lite nya bilder på pållarna nån dag kanske. =) PETRA?? ;-)

Hur som helst. Om 2 veckor kommer jag att befinna mig här,

tillsammans med Mamma, Pappa, Sebbe, Malin och Musse.
Eller kanske på stranden? Iaf med en drink i handen iförd bikini medans ni här hemma går runt och fryser i höstrusket. Moahahaha..


Nu ska jag kika på senaste avsnittet av Merlin. 

Ha de gött!


(Jag lovar att försööka skärpa mig ang bloggandet.. )





RSS 2.0