Torsdag 26/8

Hemkommen från stallet. =)
Tintin har lyckats skada sig över höger öga under gårdagen. =( Ett sår som har gjort att hela ögonlocket är svullet..
Tur att det inte är lika varmt med massa flugor. Så för hans del blev det en promenad i grimma idag. Ville inte ha träns på eller kräva så mycket av honom idag ifall han var öm eller så.
Charmören fick sig en rejäl tur i skogen han. Tänkte att han skulle få springa av sig lite. Det gillade han. ;-) Mötte dock en lastbil 2 ggr. Såg den dock i god tid och föraren var snäll och stannade så vi hann kommaa undan på små avtagsvägar. Är ju lite trångt på grusvägen ifall pålle blir rädd.. Charmör verkade inte bry sig så mkt. Han ville mest fortsätta ridturen.. sötisen..=D

När ja hade mockat och gjort klart och var på väg till bilen såg jag nåt som rörde sig på marken. Visade sig vara en bebisorm. Pytteliten. Fick lite hjärnsläpp, så var tvungen o messa pappa och fråga om det var snokar som hade gula fläckar bakom huvudet. Haha..
Iaf var den JÄTTEARG och gjorde utfall och försökte bita i mina skor när ja tänkte fota den. Vilken stil.. ;-)
Mini blev lite intresserad när han såg att nåt rörde sig, men han sprang iväg o gömde sig under bilen när jag hoppade undan för den stackars lilla ormen. Haha.. Vilken fegis.. ;-)



Onsdag 25/8

Hallå.

Har inte hänt så mkt sen sist. Är väl i stallet o pillar, grejar lite hemma = rensar garderoer o sånt. Tom grejar på med hallen, så snart kan vi måla trappen, räckena, dörrarna o allt sånt. sedan tapeter och sen golv.. Gött!!

Var på hoppträning för Niklas igår med Charmören. Dock verkade han ha glömt bromsen hemma. Suck. Han var som en bomb från det att jag satt upp tills jag satt av. Gick så de jordbrann ibland utan att han lyssnade, så fick säga till honom på skarpen ett par gånger. Då blev det bättre men inte bra. Mamma som kollade på sa att han såg ut som en busponny. De riktigt lyste  ögonen på honom. Roligt ändå att han tycker det är så kul! Niklas mest skakade på huvudet o flinade åt honom. Inte mycket mer o göra än o säga åt honom att de inte är ok att dra iväg i full spruta efter varje hinder. Får hoppas han är lite lugnare på tävlingen i Filipstad på söndag.


Torsdag 19/8

Hej hopp.

Igår hade hästarna besök av hovslagaren. Tintin fick på sej skor efter sommarvilan, och Maya o Charmör skoddes om. Välbehövligt och skönt att ha det gjort. 

Idag blev dagen ganska lugn. Var o hälsade på Petra på hennes lunch och käkade och pratade en massa.. :P
Sen hem o hämta Moa, vidare till stan och plocka upp mamma innan bilen styrdes mot stallet.
Blev ett ordentligt pass på banan för Charmören. Han gick riktigt bra idag. Han blir lite ivrig och överilad ibland dock. Spec i öppnor och andra sidvärtsrörelser. Han vill så gärna göra rätt vilket gör att han får lite bråttom och provar allt möjligt istället för att bara slappna av och lyssna på mig. Men det kommer väl så småningom. Känslan var iaf bra=)

Imorgon ska jag rida Maya.. De ni. ;-) händer inte alltför ofta vill jag lova.
Petra ska rida Charmör lite också så ska jag hjälpa henne. O som hon ska få slita.. Nej då.. Ska väl vara lite snäll..  Kanske.. ;-)


Tisdag 17/8

Här var det minsann dött. Nej då. Varit riktigt duktig med uppdateringar nu tycker jag. Men inga som kommenterar.. ;-)
Dock så har det inte hänt så mkt sedan i söndags.
Är väl så när man har semester kanske. Fruktansvärt skönt är det i varje fall. Har ju knappa 2 veckor kvar oxå. =)
Dom senaste 2 dagarna har jag iaf spenderat mest i stallet. Rätt skönt att ha dom hemma nu.
Kvällarna har tillbringats med lilleror och film. Just nu kör vi Harry Potter. Har bara sjätte kvar nu som vi ska kika på om en stund. Vi nördar lite nu kan man säga. I väntan på första delen av sista filmen som kommer i november.  ;-) Jag har ju börjat lyssna på böckerna i min iphone nu oxå. Btw är böckerna så mkt bättre än filmerna.. Har läst dem ett par ggr på svenska, men nu lyssnar jag på engelska. Dom är mycket bättre på engelska faktiskt! Rätt så smidigt och lyssna oxå ist för att läsa när det inte är på svenska. =) Harry Potter nörd? Jag??!!

Nu: Movietajm!!




Söndag 15/8

Idag har jag varit ute i gottebol och hjälpt tjejerna som rider Ditte att hoppa lite. Gick jättebra=)

Igår var det ju tävling i valåsen. Gick väl ganska bra. Är nöjd, men  resultaten var väl inte så bra.
Grejen är lite att vi tränar så mycket på träningarna att han ska gå lugnt och sansat och verkligen galoppera genom hela kroppen. Sen när vi kommer ut på tävling blir han så spänd och tittig och då funkar det inte riktigt än. Jag måste bli lite mer betämd och tänka på att rida honom mer framåt ist för att jobba med galoppen inne på banan. Det får vi jobba med hemma tills vidare. Han måste bli coolare inne på banan innan vi kan ta det där.
Men det kommer fler tävlingar, och då ska jag försöka bli lite ettrigare och gå på honom mer redan innan första hindret, så han inser att det inte är någon idé att stanna. Stilen och galoppen får vi ta senare.. ;-)

Och här skulle ju filmerna på starterna ligga, men datorn samarbetar ju inte som vanligt. =/
Lägger in så ni kan hitta dem på youtube iaf om ni vill kolla. Och kommentera gärna ritterna om ni vill.. ;-)

Första klassen

http://www.youtube.com/watch?v=ciNgMOwfJnQ

Och andra

http://www.youtube.com/watch?v=KjA-UgULwnQ



Och just de.. Tänkte bara dela med mig av hur naglarna blev när mamma hade pysslat klart. =)
Ni får ursäkta dom inte så snyggt tagna bilderna. ;-)

Vänster


Och höger


Fredag 13/8

Just hemkommen från stallet.. Andra vändan dit idag. ;-) Var där i förmiddags och fick hjälp av lillebror med att köra hem Charmör, Maya, Tintin och alla grejer från betet. Nina var ute senare och hämtade hem Marco och Erik.
Skönt att ha dem hemma igen. 
När vi var klara blev det en tripp ner till mammas jobb , där hon fixade mina naglar. Gjorde förlängning och ist för vita tippar som det brukar bli, gjorde vi ljusgröna. Blev riktigt läckert. =)
Sedan åter till stallet för bad av Chharmör och putsande av grejer inför tävlingen imorgon. Ska bli riktigt skoj. Ska hoppa två 1 m klasser. Får vi se hur det går. Ska bli skoj att komma igång.
Wish me luck! =D

Nu ska jag se om jag kan väcka min karl ur tv-spelets värd så vi kan fixa lite käk.. Kan bli svårt.. ;-)

Ha de..

Torsdag 12/8

Dom utlovade bilderna på det nymålade stallet kommer här.. :P Dock tagna innan jag hade sopat o gjort fint med nytt spån och allt sånt.. ;-)

Eriks box



Foder och sadelkammare



Tintin och Marcos boxar



Mayas box närmast och Charmörens längst bort



O alla på samma.. ;-)





O så en bonusbild på en nöjd Charmör efter dagens ridtur. =)



Nu ska jag o Musse kolla klart på Harry Potter.. ;-)

Torsdag 12/8

Vill bara säga.. I lööv min nya telefon.. =) Haha..

Igår blev det målning i stallet. Har målat klart det mesta nu så vi kan ta hem hästarna iaf. Lite kvar i sadel och foderkammare, men det får vi ta när pållarna är hemma. Kommer eventuellt lite bilder på det senare.
Blev även lte filmmys med Harry Potter samt Tv spelande med Lillbror och hans kompis Robert. Spelade lite Super Mario.. Kul kul.

Nu ska jag åka ut och rida Charmöris lite, och sedan blir det till stallet och städa ur alla målar grejor, sopa rent och köra in nytt spån till alla, så dom kan komma hem imorgon. Ja alla utom Bebis då. Han får vänta lite till.
Egentligen skulle vi ha tagit hem dom på söndag, men eftersom jag ska tävla med Charmör på lördag ville jag gärna ha hem dom före. Så nu blir de att lägga på ett kol.. ;-)

Later..

Tisdag 11/8

Haha... Som vanligt duktig på att uppdatera här.. ;-) Skärpning Sandra!
Har varit på Niklas träning med bästa Charmören idag iaf. Gick kanon bra. Går verklgen framåt.
Han har ju varit lite svår med att när han blir laddad och pigg släpper bettet och kryper in bakom handen. Men idag var skillnaden stor. Han var fram till bettet hela passet. Dock så blev han väldigt stark och lite svår att hålla, men hellre det. Det kan vi jobba på. =)

Nu ska jag se om jag kan få igång min nya fina mobil som kom med posten idag.. =)


RSS 2.0