Torsdag 14/1

Ljuspartyt idag blev väldigt lyckat. =) Folk handlade en hel del så jag fick välja ganska mycket gratisprodukter. =)


Kom att tänka på förut när jag satt i bilen på väg hem från stallet, att det faktiskt är nästan 2 år sedan jag fick ta bort Higge. Det var ju i slutet på januari.

Tänker fortfarande på honom ofta och saknar honom. Stora skrutten. Han var så snäll och go. Ställde alltid upp och gjorde sitt bästa. Minns hur lycklig han var när vi var ute och tävlade. Han älskade verkligen att få gå ut terrängen och sträcka ut i galopp och flyga över hinder efter hinder. Eller kasta sig handlöst ut i vattnet, som var hans favorithinder på hela banan. Vi vann ju DM i fälttävlan bara några månader innan han dog. Kommer nog alltid sakna honom. Han bara var en sådan som man fäste sig vid.

Kommer ihåg när vi hade ponnyridning med honom och Marion vid nobelhallen. Ena sekunden hoppade han 1.50 med mej i sadeln och brände i full galopp uppför hela pulkabacken, taggad till max, för att i nästa sekund försiktigt skritta bredvid mej med en 3- åring i sadeln. Han var så försiktig och gick som om han hade en äggkartong på ryggen.
Och vad han gosade med alla barnen där. Tyckte det var hur mysigt som helst och stog blickstilla med spetsade öron så att alla stolta föräldrar kunde fotografera, och lika stilla när papporna lyfte upp barnen på hans rygg. Han var ju trots allt ganska hög så det krävdes ju lite stånkande och pustande innan barnen satt där dom skulle. ;-)

Minns oxå hur dåligt han mådde sista natten innan vi kom till skara. Hur ont han hade och hur han ändå var lika snäll. Klev rakt in i transporten och stog där i flera timmar på vägen till skara med en droppåse hängande över huvudet. Rörde inte en fena vad än veterinärerna utsatte honom för. Så som långa sprutor rakt in i magen och allt möjligt läskigt. Han bara stog ut.  
Minns också det lättade utrycket han hade när vi lämnade honom där. Jag tror han förstod att han skulle slippa ha ont mer. För ont hade han nog haft ett tag. Även om det inte syntes på något sätt.
Han stog där i boxen med spetsade öron och busade lite med droppslangen när vi skulle åka. Och när jag gick in för att säga hejdå och be honom kämpa, lade han huvudet i min famn och suckade djupt.
Tror det var hans sätt att ta farväl.
Älskade hästen. Han gav mej så mycket och jag hoppas han har det bra där han är nu.
Konstigt att det fortfarande kan göra så ont när man tänker på det.
Sitter här och minns min underbara häst medans tårarna rinner.
Önskar honom bara tillbaka, fast jag vet att det inte går. 
Vi har så många minnen tillsammans, några dåliga, men dom allra flesta är underbara.























Tack Higgins för dom år vi fick tillsammans. Saknar dej min älskade vän. <3

Onsdag 13/1

Nu blir jag snart galen. Har försökt hinna med att umgås med Petra i 2 dagar nu, men det bara skiter sig.
I tisdags skulle vi ses o käka lite innan jag skulle jobba, men då blev jag inringd tidigre till jobbet.
Idag skulle hon massera mej och jag skulle färga håret på henne. Såklart blev jag lite sen i stallet. ;-)
 O sen ringde mamma och sa att hon inte hade fått in någon färg, så vi får ta det en annan dag. Typiskt.
Sågs en stund iaf när hon kom förbi på mammas jobb. Jag var där med ljuskatalogen till Lollo så hon fick beställa lite, trots att hon inte kan komma imorrn.
På förmiddagen var jag iaf ute på en riktigt härlig ridtur med Charmöris. Han är ju som en bomb just nu när det är kallt. Hoppar till o kastar sig för precis ALLT. Hur som helst bestämde jag mig för att vi skulle rida upp mot masten. Finns några småvägar där som inte plogas. På vägen dit kunde han inte skritta eller ens trava.
Gångarten liknade mer någon slags hoppsasteg blandat med passage.. ;-)
När vi kom  upp i skogen satte vi iväg i galopp iaf.
O jäklar va han sprang. Tog av på en liten oplogad väg så han fick pulsa och riktigt ta i. Underbart härligt. Det tyckte vi nog båda två. Charmör hade spetsade öron och frustade och bara njöt. Efter det blev det en helt annan häst. Ganska lugn och avspänd på hemvägen, och inte alls lika tittig.  Lite sprattel fanns ju kvar men det var lite lättare att hantera då. :D




Kvällen tillbringade jag i köket med att baka inför imorrn. Bakade 2 st margareta kakor. *mums*
Verkar bli en hel del folk som kommer iaf. Kul. =)


Dagens citat:
"Bättre att pissa i stuprännan, än att stupa i pissrännan."


Ha de gôtt
puss


Måndag 11/1

Dags att uppdatera nu då kanske. :P

Händer inte så mkt just nu. Går knappt att rida nu på grund av kylan, vilket resulterar i vilda hästar hemma. ;-)
Vattnet har ju frusit i stallet för flera veckor sedan, så vi får bära en hel del vatten till odjuren oxå. Men vad ska man göra. Jag ber till vädergudarna om mildare väder så vi kan få vatten igen.

I fredags hade vi sexparty hemma hos oss. Kom inte så många som jag hade hoppats på, men det var trevligt iaf. 
Och i lördags hade vi återträff med klassen ifån Kvinnersta. Var trevligt. Lekte lite lekar och umgicks o pratade skit. Senare på kvällen drog de andra ut på krogen, men jag och Petra åkte hem eftersom jag skulle upp och jobba dagen efter. Får hänga på en annan gång.






Idag har jag varit och hämtat lite hösilage till pållarna. Vårat hö som vi tog in i somras vill inte riktigt räcka till hela vintern tyvärr.
Har oxå provat att baka kolakakor idag. Resultatet blev väl sådär, men man måste ju prova. ;-)
När jag skulle diska efteråt skulle jag tända lampan ovanför diskbänken. Då sa det *poff* typ, och så blev det kolsvart i köket, hallen och badrummet. :O Så nu väntar jag på att Tom ska komma hem så vi kan fixa de. Antar att det är en propp eller likn. men jag vet inte hur man fixar det så får vackert vänta på honom så han kan visa mej.

Just det. På torsdag ska jag ha ljusparty hemma hos mig. Så om nån som läser här vill komma är det bara att ni hojtar till. =)

Lite bilder på dom pållar som står i stallet för närvarande.

Charmör




Tintin




Bebis ( Han ser lite rolig ut just nu när han växer tyvärr)





Maya





Erik





Marco





Oj. Ursäkta bildbomben.. :D


Dagens citat:

Vi lever i en värld där saft innehåller konstgjorda smakämnen
och möbelpolish innehåller riktig citron.
"


Ha de gôtt
puss

Tisdag 5/1

Nu ska äntligen min blogg funka igen. Något har hänt så lösenordet var utbytt och hela bloggen var lösenordsskyddad. Det är därför man inte har kunnat komma in och läsa. Vet inte om det är någon som har hackat in o bytt allt, men nu ska det fungera. =) Hinner och orkar inte skriva allt sedan sist bara. ;)

Igår jobbade jag iaf. Skulle jobba till 23, men fick stanna över till 01. Var lite tugnt för jag fick jobba dryga 6 tim i sträck utan minsta rast, men det gick. Idag ska jag jobba till 22.30. Får hoppas på att jag verkligen får sluta då iaf. :P

Jag återkommer med lite mer uppdatering imorgon. :P

Dagens citat:

"Sjömannen ber inte om medvind, han lär sig segla."


Ha de gött.
pôss

RSS 2.0