Förändringar var det ja

Ska strax hoppa ner i köket och slänga ihop en kladdkaka.
Tänkte ta med den till jobbet och bjuda på imorgon. Det är nämligen min sista dag nere på Donk.
Jajjemen, efter nästan 3 år på viadukten är det dags för mig att gå vidare i livet. Det käns skönt, konstigt, nervöst, läskigt, spännande och lite vemodigt. Kommer ju att sakna alla mina härliga arbetskompisar.
Men jag tror att det kommer bli bra. Redan på måndag börjar mitt nya liv. 
Ha det bra 

Förändringar

Mycket som händer nu.
Saker kommer att förändras och jag hoppas verkligen att det blir till det bättre. 
Idag har jag provat på att permanenta håret..  Blev ganska bra, men är ovant. Nu måste man bara färga
oxå då färgen blev dyngdassig av permanentvätskan. Kul att prova nåt nytt iaf.. 
På hästfronten är det dock ganska lugnt. Jag väntar på att pållisarna ska få på sig vinterdojjor med snösulor och 4 brodd, så rider mest lite försiktigt i skritt och trav i gräshagen, eftersom det är blankis under snön på ridbanan. Dock så gör det ju inget att dom får en lite lugn period eftersom det inte är fler tävlingar förrän till våren igen.
Sommarbild på Bebis när han var ett år gammal
Ha det bra 

En månad kvar till jul.

Idag är det en månad kvar till julafton. Inte köpt en endaste juklapp än. Dags att sätta fart kanske.. 
Det värsta är väl att jag har så dålig fantasi.
Ska iaf börja pyssla lite här hemma nu. Jobbar i helgen så kommer inte hinna då.
Återkommer förhoppningsvis senare.. 

Long time no see..

Lovade ju att blogga i torsdags och det hände ju.. *not*
Jaja. Träningen gick väl ganska bra. Niklas ser framsteg, och det är ju kul. Red mycket korta vägar och distanser och det är svårt med Charmör som gärna "ålar" sig. Det var skönt att Niklas iaf ser samma sak som jag känner. Fick till det bättre och bättre mot slutet, men jag fick kämpa vill jag lova. Så nu är det hårdträning för att få honom rak och ordentligt fram till bettet som gäller. 
I fredags kväll åkte jag, Musse, Petra, Johan och Daniel in till örebro för att kolla in nya Harry Potter. Som ni kanske har fattat är jag lite Harry nörd. 
Tyckte filmen var bra. Visst har dom ändrat en del och skalat av en massa, men tycker ändå att det är bra. Den slutade precis när allt det spännande i sista delen av boken börjar. Sista delen kommer i juli 2011. Can't wait!
På lördagen var jag uppe i stallet på förmiddagen. Bestämde mig för att prova att skritta ut med Bebis. Han tyckte att det var lite läskigt över bron, men gick över med lite uppmuntran från mamma. Fick lite mer framåtbjudning i honom och han skrittade på riktigt bra. Så ska försöka få med mamma ut på Maya och se om vi kan prova att galoppera. Får bli i en svag uppförsbacke någonstans så han inte orkar bocka alltför mycket. 
Han är duktig min prins. 
Lördagskvällen bjöd på tjejfest hemma hos mig. Kul hade vi. Gick dock ganska så vilt till. Gick åt en hel del tequila, turkisk peppar shot, dooley's och liknande. 
Söndagen var dock inte lika rolig.. Puh. Men det var det värt. Har lite bilder som kanske kommer upp senare. Beror på om jag törs. 
Oh just det, glömde berätta att min bil har lagt ner. När vi skulle på träning vägrade den att starta och har inte startat sedan dess. Så just nu är det ett evigt pyssel för att ta sig till stall och jobb osv. Enda positiva är ju att jag får låna Toms bil lite mer. Den är rolig som fan att köra. 
Bonusbild på min söta kisse Caspian som för övrigt är ganska jobbig just nu då han inte gillar att vara ute i kylan och snön.
Ha det bra! 

Onsdag 17/11

Ujuj. Haft fullt upp några dagar och då blir tyvärr bloggen lidande.
Här hemma målas och fixas det för fullt. Börjar bli riktigt bra nu. =)

Idag har Petra varit med mig och först masserat Tintin och sen följde hon med ut till Ditte. I söndags ringde Robban och sa att det var något fel på henne. Jag var precis på väg till jobbet, så fick åka ut på måndagen ist. Hon verkade rejält öm i bakdelen, och idag har vi konstaterat att hon har antagligen busat och halkat i hagen.
Så tjejerna får promenera henne i skritt några dagar så får vi åka ut o kolla på henne igen.
Imorgon jobbar jag och sedan är det Niklas träning på kvällen. Ska bli kul. =)
På fredag har vi bokat biljetter och ska åka in o kolla på Harry Potter i Örebro. Spännande. Tror det kommer vara bra, men antagligen kommer man som alltid störa sig lite på saker som inte är med. Men så är det ju. Sista boken är ju den absolut bästa av dom alla, så vi får hoppas att filmen är bra oxå. ;-)

På lördag är det tjejfest hemma hos mig. Kommer bli kanonkul! Längtar!
Nu ska jag återgå till min film en stund. Ska försöka hinna skriva lite efter träningen imorgon.


Bjuder igen på min favoritbild på min älskade lilla Mini 




Kramar

Söndag 14/11

Har precis kommit hem från jobbet. Är lagom irriterad. Hur kul är det att komma in och bara hålla på att vara otrevlig och tjafsa med personlen på McDonalds egentligen? Jävligt kul tydligen.
Fått utstå en hel massa otrevligheter från diverse fulla killar. Undrar varför det nästan alltid är killarna som inte kan bete sig?
Aja. sista stängningen kör vi imorgon kväll, eller ja.. Egentligen blir det ju ikväll då.. Brukar ju vara lite lugnare på söndagkvällarna iaf. Skönt.
Ska även bli skönt att vara hemma måndag kväll vill jag lova.. Har jobbat kväll nu hela veckan typ. Bara varit ledig onsdagen.
Återkommer senare med ett förhoppningsvis mer intressant inlägg..

Kram

Charmör

Charmör är uppfödd av Susanne Sontag år 2002.
Han är efter Cortéz och undan Susannes sto Northern Daylight xx (Bebis).

Jag vet inte så mycket om vad han har gjort innan jag började rida honom, men jag vet att han har gått hoppning upp till 130 cm. Dock var hans stora problem redan då att han var tittig och stoppade på hinder.

Susanne frågade mig i slutet på sommaren 2009 om jag ville börja rida och tävla honom lite åt henne. Jag hade ju ingen tävlingshäst just då så jag tackade självklart ja. Jag hade faktiskt ridit honom litegrann, jag tror det var typ vintern 07-08 i ett par veckor när Susanne var utomlands, men aldrig hoppat. I början åkte jag ut till deras stall i princip varje dag för att rida, men efter ett tag kom vi fram till att det var bättre att vi bytte lite, så min ponny Ditte fick flytta ut till Gottebol för att ridas lite av Madde och Charmör fick flytta till Utterbäck.
Vi har hållt oss till att hoppa max 110 klasser för att vi ska få in känslan och för att kunna jobba med hans stopptendenser. 
Nu har han varit hos oss i drygt ett år och äntligen börjar det kännas lätt när vi tävlar. Stopptendenserna verkar som bortblåsta och han suger på hindren och tycker det är kul! Efter sista tävlingen känns det verkligen som att vi skulle vara redo att ge oss på lite större utmaningar. Dock så är ju framtiden lite oviss eftersom det inte är min häst, så vi får se hur det blir till nästa år.

Hur som helst är det en väldigt trevlig och härlig grabb med massa energi och livsglädje. I somras åkte vi iväg och provade på att hoppa terränghinder och det var verkligen en hit enligt Charmören. Han såg ut som en lite busponny, trots att han mäter ca 170 i manken. Ett fälttävlansämne kanske..

Nu fick jag lite skrivkramp, men undrar ni över något mer kan ni väl fråga?


Efter en ridtur i våras


En nöjd Charmör på sommarbete


Förra vintern




Och några från terrängträningen.


Vem vill ni läsa om nästa gång?    



Torsdag 11/11

Idag har jag jobbat.. Hela 4 timmar.  var i stallet på förmiddagen och sen jobbade jag mellan 16-20.
När jag kom hem väntade min snälla bror på mig för att hjälpa till med målningen. Är ett räcke typ ovanför trappen eller hur man ska säga, och dit når jag absolut inte. Har ingen stege som räcker att ställa så den står stadigt där heller, så då fick Musse rycka in. Bra att ha en lång lillebror ibland..  Grundmålade idag så ska han hjälpa mig att måla med den vanliga färgen nästa vecka eftersom han åker till danmark på jobb imorrn bitti och blir borta över helgen.


Så här ser det ut för tillfället. Räcket där nere var det jag målade igår, och det ovanför och till vänster var det vi målade idag. Ska på ett lager till där nere och två däruppe. Sedan kommer även trappan att bli vit och väggen nere till höger kommer att bli grå. 


Sedan har jag bara ett räcke kvar att måla. Alla räcken, lister, källardörren och ja de mesta, var innan jag var framme med penseln i den här färgen.. 


 
Tack för hjälpen!
Efter målningen kollade vi på Madagascar 2. Skitrolig film jue..


Kram

Onsdag 10/11

Nu ska vi se om vi får till något vettigt..  

Har varit duktig och målat en hel del i hallen nu på kvällen. Trappräcken måste vara det värsta som finns att måla. Förutom boxgallren i stallet då. En massa pill. Och eftersom dom har varit mörkbruna och nu ska bli vita går det åt några lager färg. Hade målat en gång med grundfärg innan så idag åkte det på ett "vanligt" lager. Måste nog måla ännu en gång dock för att det inte ska lysa igenom. Lite deprimerande att jag har två räcken till som är längre än det jag har målat nu som ska både grundas och målas på övervåningen. *pust* Plus alla dörrar på nedervåningen, dörrkarmar, lister och hela trappen som oxå ska grundas och målas. Någon som gillar att måla som vill komma på besök kanske?  
Blir nog fräscht sen när allt är klart iaf. Vit målat med gråa tapeter och så nytt golv. Längtar tills det blir klart. Tror målet blir att få klart innan jul iaf.. Så nu är de bara att sätta fart.

Tävlingen då. Charmör var hemsk på framridningen till första klassen. Kastade sig hit och dit, livrädd för allt och riktigt laddad. Så fort någon öppnade en dörr till kafeterian eller in till ridhuset for han i luften. Tur att man är van vid det här laget.  Som tur var startade vi typ först, så red fram innan jag gick banan och då var det nästan tomt därinne. Trots detta hoppade han ganska bra.
Varken jag eller mamma trodde dock att vi skulle ta oss runt bannan då han till o med vägrade att gå in när det var våran tur. Mamma fick leda in oss.
På väg ner mot starten sprallade han runt för solkatter o allt möjligt. Det roliga var att så fort vi red mot första hindret försvann det. Därför syns det nog inte så mkt på filmen. Han var lite stark, men eftersom vi hade gagset hade jag inga problem att få hejd på honom. Lite tjafs kanske, men mycket mindre än förut. 
Det bästa av allt var att han inte tittade på dom läskiga hindrena när vi väl kom igång. Känns verkligen som det har släppt nu. Fick tyvärr ett pet. Det berodde på att vi tappade högerbog i svängen, vilket gjorde att jag fick trycka till honom med ytterskänkel och då hoppade han iväg för mycket framåt och blev lite flack. Inte mycket att säga om det. Bara att träna vidare. 
Till andra klassen var han lite lugnare. Fortfarande sprallig, men defenitivt mer kontrollerbar.
Vi hade samma problem i denna klass. På andra hindret glider han åt vänster och tror att vi ska hoppa vattenmattan, vilket gör att jag får trycka till ordentligt med vänster skänkel och då blir språnget flackt och bommen faller. Blir samma sak på fjärde hindret, men då hann jag korrigera lite tidigare. Syns ganska tydligt på filmen om man tittar noga.
Trots missarna kändes det bra. Ingen tvekan och han är pigg och tycker det är lajbans. Och jag med såklart.

Ingen vidare bra musik till filmen, men hittade ingen annan i datorn. Så ni får stå ut..
http://www.youtube.com/watch?v=P6SzTfN2ruI



Imorgon skriver jag om åter om hästarna i stallet. Blir lite långt idag.



Bonusbild på min trötta kisse Caspian..


Kramis





Tävling



Länk: http://brusella.blogg.se/2010/november/vintertavling.html#comment


Till Eve

Haha.. Vet att du är otålig nu Eve, så här kommer klippet på när Chii löshoppar..

Kommer upp ett lite längre inlägg senare. Ska attackera hallen med målarfärg en stund först bara..

http://www.youtube.com/watch?v=qdjXNmXdqbw

Tisdag 9/11

Ska snart åka till jobbet, men här kommer klippet på Tintins löshoppning. Charmörs tävling och Chilis löshoppning får ni vänta liite till på..

http://www.youtube.com/watch?v=ArgrjerZHK8

Jag har förresten klipp även på Marco som vi hade med oss och löshoppade när vi var iväg med Bebis. Någon som vill se det?

Tänkte även fortsätta berätta om hästarna i stallet. Vem vill ni läsa om nästa gång?

Kram


Tisdag 9/11

Ja får börja med att be om ursäkt för min dåliga uppdatering. Men den här gången har jag faktiskt en ursäkt..
Skulle öppna en julmust typ i fredags tror jag, när den exploderade över hela vardagsrummet inkl tangentbordet på laptopen.   Själva datorn klarade sig, men inte tangentbordet. Så hela helgen har jag fått surfa på runt på mobilen och på sidor som jag har kunat klicka mig fram till.. Inget vidare alltså. Men på hemvägen från stallet idag fick jag en snilleblixt. Provade att koppla in det trådlösa tangentbordet som är till den stationära datorn som vi inte använder längre. Det funkade så nu kan jag åtminstone skriva igen.

Så nu ska vi se. I lördags åkte vi ner till Motala för att fira min kära lillbror Sebbe som har fyllt år. Det bjöds på Chili con Carne och kladdkaka. *mums*

I söndags var jag i Mariestad och red sista tävlingen för säsongen med Charmör. Gick riktigt bra! Ska fixa filmen och skriva lite mer om det lite senare.
Kommer att komma film på Tintin och på Eves lilla Chili oxå, men måste klippa ihop det först. Har inte kunnat göra det innan eftersom jag inte har kunnat skriva. Håll utkik, det kommer ikväll efter jobbet eller imorgon!

Ha det bra!

Torsdag 4/11

Först o främst; Tack Petra för hjälpen med bloggen. =) Tyvärr blev Erik lite suddig, så det får vi väl fixa nån dag.. ;-)

Har varit och hopptränat för Niklas med Charmöris ikväll. Hoppade på gagset för första gången, och det gick jättebra. Hoppade lite linjer och sedan en bana. Han hoppade kanon idag. Dock hoppar han ALLTID åt höger, så efter hoppningen fick jag rida lite lite markarbete i skritt och trav för att få hjälp med en övning som jag ska jobba med varje dag. Hemläxa till träningen om två veckor. =)
Niklas tyckte han såg ut att trivas med bettet, och tills vidare kör vi på med det.
På söndag åker vi till Mariestad för säsongens sista hopptävling. Ska hoppa 100 cm och 110 cm. Håller tummarna att han är lika fin som dom sista två tävlingarna. Och att jag sköter mig och rider ordentligt.  Tom kunde inte följa med, men Madde och Matilda som rider Ditte ska följa med, så förhoppningsvis kan någon av dom filma. Mamma kan man ju inte direkt lita på med en kamera.  Hon filmar hindret och så ser man bara hästens ben som kommer o flyger över.

Har en film på Tintin från när vi löshoppade igår. Vill ni att jag ska ladda upp den så ni får se?
Han var iaf jätteduktig. Ser så himla lätt ut. Han bara skuttar över fast det ligger ganska högt.

Kram

Onsdag 3/11

Vi överlevde gårdagen.. Haha.
Petra kom o hämtade mig och vi åkte tillsammans upp till stallet. Hade ju planerat att klippa Charmören.
Vi pasasde på att ta Bebis och Tintin före honom. Bebis fick en liten ridtur och Tintin blev jobbad i long reins. Båda av Petra.
Sen kände Petra lite på Charmör och han fick ha spikmatta på ryggen en stund medans jag mockade.
Efter mockningen var det dags. Klippmaskinen åkte fram.
Gick åt många morötter och en hel del morrningar från min sida, men tre timmar! senare var han iaf klippt. Inte den snyggaste klippningen jag har gjort kanske, men det är inte det lättaste när hästen är så killig så han nästan kryper ur skinnet varvat med att bakbenen kommer flygande i kosparkar. Han lyckades nästan träffa Petra en gång och han träffade både mig och klippmaskinen strax efter. Vildhäst.
Gick ju bättre än sist iaf.


Kan tillägga att under mössan är hela hans öron fulla med bomull för att dämpa hörseln.

Ikväll ska jag åka med Tintin och löshoppa. Det tycker han är kul. Lillebror har lovat o följa med, så förhoppningsvis får vi till lite film på det.


Kram


Måndag 1/11

Jäklar vad tiden går. Redan inne i november.

Har varit ute i Eves stall idag och barnvaktat Theo medans Petra masserade Marion o Cotte.
Skulle ha tränat nu dressyr med Charmöris på kvällen idag, men fick ett samtal från mamma när jag stod o borstade att träningen blev inställd. Typiskt. Så fick bli att rida nere på banan ist.
Bestämde mig för att prova ett annat bett på honom idag. Han blir ju fruktansvärt stark nu för tiden när vi hoppar. Känns inte kul att betsla upp, men samtidigt är det ju inte kul att behöva slita och dra för att få stopp före och efter hindrena. Så vi får pröva med något annat tills han blir lite lydigare. Har provat baby pelham förut, men det funkade inte alls. Tänkte prova ett rakt tränsbett med gummi idag, men fick det inte att sitta bra. Kändes som att det var lite för grovt för att passa hans mun. Tänkte då prova det raka tränsbettet med D-ring, men mamma tyckte att jag kunde prova gagset på honom.
Är egentligen inte jätteförtjust i det bettet, men hade det på Higge i terrängen med dubbla tyglar och det funkade bra.
Charmör verkade gilla bettet jättemycket!
Red ju dock bara markarbete eftersom det var kolsvart ute, så måste testa det i hoppningen oxå. Vill egentligen inte sätta på något med hävstång eftersom han gärna knäpper av och går bakom hand.
Någon som har något bra tips?? Dela hemskt gärna med er!

Gagset ger ju lite dubbla signaler, så vill helst inte ha det som en permanent lösning. Rider dock på dubbla tyglar så jag mest använder den vanliga bettringen och tar bara till den nedre tygeln när han blir stark.

Hade allltså ett sånt här bett idag, fast med en tygel till som satt fast i själva bettringen. (bild från google)



Efter ridningen fick han sig en välbehövlig schamponering. Han måste vara ren tills imorrn när jag och Petra ska försöka oss på att raka honom. Ujujuj.. Får se hur det går.. Bättre än förra året får vi hoppas.

Kram


Glömde ju...

Sorry.. Glömde bilderna på Eve o Marion..  Fick bli ett nytt inlägg..




RSS 2.0